Oppdrett av FCI og NKK godkjente Jack Russel Terriere


Hjem > Jack Russel Terrier > Til valpekjøperen

HVA FÅR DU FRA OSS?

 

-Vi følger Norsk Kennel Klubb’s etiske retningslinjer for hundeavl

-Valpene leveres ved 7- 8 ukers alder, da er de godt sosialiserte
-Registrert i NKK.
-ID merket.
-Fersk veterinærattest.
-Blitt behandlet mot innvollsparasitter etter gjeldene anbefalinger.
-Vaksinert etter veterinærens anbefalinger.
-Valpepakke med valpefor, valpeteppe m.m.
-NKK`s kjøpekontrakt.
-Nybadet og kloklipt
-Oppfølging så lenge du måtte ønske er en selvfølge.

 

HVA FORVENTER VI AV VÅRE VALPEKJØPERE?

-At du grundig har gjennomtenkt hva det innebærer å ha hund i familien.
-At du har satt deg inn i rasens egenskaper og mener denne rasen er riktig for deg.
-At noen har mulighet til å være hjemme med valpen og gradvis venne den til å være hjemme alene.
-At valpen og senere den voksne hunden får stimuli i form av trening, tur, mentaltrening, omsorg m.m. slik at den trives og får en god helse både mentalt og fysisk.

OG SELVFØLGELIG EN STOR PORSJON KJÆRLIGHET TIL DIN HUND!

Hvis dere er interessert i valp, så ta gjerne kontakt med oss for mere informasjon. Vi vil vurdere valpekjøpere og ønsker at disse skal gi hundene et aktivt hundeliv, men det betyr ikke at vi forlanger at dere må konkurrere innen hunde sport. Mail eller ring gjerne og fortell litt om dere selv: erfaring med hund, planer med valpen og hvorfor dere vil ha en Jack Russel Terrier

 

TIPS TIL DEN FØRSTE TIDEN MED VALP I HUSET:

 

1. Sørg for å ha kjøpt inn ting valpen trenger på forhånd, altså før dere henter valpen.
Da tenker vi på ting som en kurv/seng der den skal ha liggeplassen sin, leker som er bare valpen sin, forskjellige tygge saker, mat- og vannskål.

2. Når valpen har kommet i hus, så la den få ro til å undersøke sitt nye hjem.
Ikke inviter venner og bekjente for å vise fram valpen de første dagene.
La valpen få ro til å bli kjent med dere som sine nye eiere før dere viser fram deres lille stolthet.
Noen valper er naturlig reserverte mot fremmede, og vil derfor kunne bruke lenger tid på å godta dere som de nye eierne. Det er derfor viktig at valpen får bruke den tiden den trenger for å få tillit til dere. Hvis den knurrer mot dere eller mot ting/personer den møter ute, så er det fordi den er usikker, ikke fordi den er sint. Så dette har altså ingenting med aggresjon å gjøre. Den må ikke straffes for dette. Prøv å ignorere denne usikkerheten, og belønn valpen med godbit og ros når knurringen opphører. Husk at alle valper har rett til å vise usikkerhet i nytt miljø. Ikke glem at valpen har blitt brått revet bort fra alt det kjente, som valpemoren, søsknene og miljøet den er vant til.

3. Venn valpen til å bli stelt med. Det gjør dere enklest ved å stille den opp på et bord, mens dere børster den forsiktig. Venn den til at den står stille når dere klipper klørne på valpen. Dette kan dere gjøre en gang i uken til å begynne med. Klipp bare litt om gangen. Når det gjelder pelsstell, se egen side om dette. Generelt er det viktig å lære valpen at vi som mennesker tar på hele kroppen, titter i ører, sjekker tenner etc.


4. Ikke bad hunden for ofte, ved for hyppig bading vil fettlaget bli borte.

5. Rensing av ører er vanligvis ikke nødvendig men man kan tørke forsiktig med en myk klut ytterst, er det nødvendig med grundiger rengjøring gjøres det enklest med et øre rensemiddel som dere heller inn i øret og tørker av i ytterste øregangen etter at hunden har ristet seg. Hvis det ikke er noe smuss i ørene er det ingen grunn til å rense ørene heller, da dette vil kunne virke irriterende på huden.

6. Det første man bør lære valpen er navnet, si navnet og gi godbit. Innkalling er det også viktig å lære valpen. Bruk godbit og lokk den til deg. Gi så masse ros og godbit når den kommer. Husk å aldri bli irritert selv om det kan ta litt tid før valpen kommer.

Det er også en god ide å lære valpen å sitte før den får maten sin. Hold da matkoppen til den setter seg. Gi så masse ros samtidig som du gir den maten. Venn valpen til at du er rundt den når den spiser.


7. Sosialisering er viktig, men husk å ikke overdrive. Ta gjerne valpen med til sentrum og gå litt fram og tilbake eller sett deg på en benk med valpen og la den se på det som skjer rundt den.

Ikke la den hilse på andre hunder når den er i bånd. Hvis den skal hilse på andre hunder, så må det skje på et sikkert område når begge hundene er løse, og du må være helt sikker på at den andre hunden er snill mot valpen din, slik at valpen din ikke husker dette som en negativ opplevelse.

Bind aldri valpen fast på steder der det går folk forbi.


8. Meld deg på valpekurs med valpen og gjerne ett videregående kurs etter det. Dette vil dere sannsynligvis få stor nytte av senere.

9. Husk å følge opp vaksinasjoner og ormekurer. Oppsøk veterinæren heller en gang for mye enn en gang for lite.

 

Lykke til med mange flotte år med din Jack Russel Terrier.